Een brief uit de toekomst

Home / Algemeen / Een brief uit de toekomst

Een brief uit de toekomst

Er ligt een brief op de mat. Een oude brief lijkt het. Je maakt ‘m open en de brief blijkt volgeschreven te staan met tips, inzichten en adviezen. Er staat in beschreven hoe jouw diepe verlangens werkelijkheid zijn geworden en welke stappen hieraan vooraf zijn gegaan. Het lezen ervan geeft je kracht. En veel is herkenbaar, wie heeft ‘m geschreven? Je kijkt naar de afzender, en wat blijkt? Er staat jouw naam!

Dit is een oefening die wij onze klanten meegeven, een brief schrijven vanuit de toekomst, waarbij je als toekomstige ik een brief schrijft naar je huidige zelf. Door hierin te beschrijven dat het goed met je gaat, wat je doet, waar je bent en hoe je daar bent gekomen, zal je gaan voelen wat je écht belangrijk vindt in het leven. De meest waardevolle inzichten haal je uit jezelf. Jij weet zelf tenslotte het beste wat jij belangrijk vindt in het leven, waar je energie van krijgt en wat je diep van binnen verlangt. Soms is het echter lastig om bij deze kern te komen en kun je het gevoel hebben dat je niet meer weet wat je nou moet doen.

We zien regelmatig in onze praktijk dat een valkuil is om te blijven vasthouden aan het werk wat men altijd al heeft gedaan en het gevoel hebben dat er “niks anders is”. Om dit te doorbreken zetten wij de oefening ‘’brief uit de toekomst’’ in. Dit noemen wij ook wel positief tijdreizen. Deze techniek helpt om de gewenste toekomst voor te stellen. Er wordt niet achterom gekeken, maar juist vooruit. Het verbeelden van een positieve toekomst leidt tot meer optimisme, groei van mentale gezondheid en verbeterde zingeving.

Ligt er binnenkort ook bij jou een brief op de mat?