Op ieder potje past een dekseltje

Home / Algemeen / Op ieder potje past een dekseltje

In de oriëntatie naar een passende baan is het niet alleen interessant te kijken naar mogelijke functies, maar ook naar organisaties. Een functie kan perfect aansluiten op jouw kwaliteiten en interesses, maar zodra je je niet thuis voelt in de cultuur een organisatie kan dit veel negatieve impact hebben op jouw werkplezier.

De normen en waarden van een organisatie bepalen diens cultuur, en dit kan per organisatie zeer verschillen. Zo kan de ene organisatie bijvoorbeeld snelle resultaten en efficiëntie belangrijk vinden, terwijl de andere organisatie kwaliteit en deskundigheid op een hoger vaandel heeft staan.

Om te kunnen bepalen welke cultuur bij jou past, is het van belang om te onderzoeken wat jouw persoonlijke waarden en drijfveren zijn: wat jij écht belangrijk vindt in het leven en werk. Je kunt je bijvoorbeeld afvragen: waar word ik kwaad van als het er niet aanwezig is of waardoor ga ik harder werken/rennen?

Op het moment dat je in kaart hebt gebracht wat jouw persoonlijke waarden zijn is het de volgende stap te bepalen welke cultuur er in een bedrijf heerst. Dit is natuurlijk lastig op het moment dat je er niet werkt. Toch zijn er enkele tips om alvast het tipje van de sluiter op te lichten; zo heb je minder kans dat je later bedrogen uitkomt.

  • Bezoek de website: soms kun je hier letterlijk een omschrijving van de bedrijfscultuur terugvinden. Mocht dit niet duidelijk naar voren komen, dan kun je bijvoorbeeld letten op de lay-out; een kleurrijke vrolijke site betekent waarschijnlijk dat creativiteit en speelsheid belangrijke waarden zijn. Is de lay-out meer sober en functioneel? Dan is er een grote kans dat het bedrijf waarde hecht aan regels en structuur.
  • Praat met mensen die er werken en vraag naar de sfeer. Zijn er wel eens bedrijfsuitjes en waar gaan ze dan naartoe? Ken je niemand die er werkt dan kun je je netwerk inzetten, wellicht kan iemand je daar in contact brengen met een werknemer van de betreffende organisatie.
  • Kom te vroeg op je sollicitatiegesprek en observeer. Wat dragen de medewerkers, lopen ze er casual bij, trendy of in en maatpak? Is er een koffieautomaat? Is het er stil, of wordt er een praatje gemaakt?