Welke werkgever zit er nou op mij te wachten?

Home / Algemeen / Welke werkgever zit er nou op mij te wachten?

Het is een echte self-fulfilling prophecy: de resultaten die je verwacht, zijn de resultaten die je krijgt. Als jij denkt dat niemand op je zit te wachten, straal je dit uit en overtuig je de ander ervan dat ze inderdaad niet op jou zitten te wachten.

Dit heeft alles te maken met wat jouw belemmerende overtuiging is: een gedachte over jezelf, over anderen of over de wereld die je houdt waar je bent. Zelfs wanneer die gedachte je niet meer helpt. Bij ons leer je hoe je die overtuiging om kunt buigen. Het is niet altijd makkelijk, maar door te ontleden hoe jij denkt over een situatie kan je helpen om die gedachte om te zetten in een gedachte die je wél helpt om een werkgever te vinden die op jou zit te wachten.

Een helpende gedachte formuleer je door een belemmerende overtuiging om te buigen. Dus “wie zit er nou op mij te wachten?”, kun je ombuigen naar: “ik kan van toegevoegde waarde zijn voor een werkgever”. Vervolgens gaan we op zoek naar bewijs voor deze gedachte. In het geval van jouw toegevoegde waarde vragen we dan bijvoorbeeld: wat kan jij beter dan 10.000 andere mensen? Of: zet eens op een rij wanneer jij een zinvolle bijdrage hebt geleverd aan een organisatie. Zo vergaar je de bewijslast die je nodig hebt om in die nieuwe overtuiging te gaan geloven.

Opeens zul je merken dat bij die andere overtuiging ook ander gedrag hoort. Met meer zelfvertrouwen stap je af op werkgevers, omdat je inmiddels echt overtuigd bent van het feit dat ze op jou zitten te wachten.